Zupa Z Topinamburu
Zupa z topinamburu może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury zupy. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 218 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz topinambur, oliwa z oliwek, śmietana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 32%. Spróbuj Brioche Crusted fish z puree z topinamburu i ogórkami z topinamburu, Krem z karczocha i zupa z topinamburu, oraz Zupa Z Topinamburu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przyniosłam garść topinamburu do domu z rynku, umyłam je i upiekłam (skóra i wszystko) w piecu z prostą mżawką oliwy z oliwek, solą morską i pieprzem. I gotowane je przez całą drogę, jak ja pieczone ziemniaki. Próbowałem pieczenia je po raz drugi zastępując oliwę z oliwek olejem z orzechów laskowych dla jeszcze smaczniejsze wyniki. Warzywo ryzykuje, że przejmie moje życie, jakie znam! Pokroiłam je na cienkie rukole, usmażyłam i posypałam sałatką z rukoli. Pyszne. Myślałem, że osiągnąłem szczyt z tymi preparatami, dopóki nie spróbowałem tej zupy...Połączenie ich prażenia i Duszenia daje złożony smak.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Miejsce 1/2 Topinambur na blasze do pieczenia.
Skropić je 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek i posypać solą i pieprzem.
Umieść tacę na środku piekarnika i gotuj, aż całkowicie ustąpią po przekłuciu końcówką noża, 30 do 45 minut.
W międzyczasie pokrój resztę topinamburu w plastry o grubości 1/2 cala.
Podgrzać średni garnek i dodać pozostałe 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i czosnek i doprawić solą i pieprzem. Gotować przez 5 minut.
Dodać tymianek i plastry topinamburu i wymieszać, aby wymieszać składniki. Sprawdź przyprawę. Gotować przez 5 do 10 minut i dodać 4 szklanki wody.
Gotować, aż Topinambur są całkowicie miękkie, 25 do 30 protokół. Jeśli płyn zmniejszy się zbytnio w tym czasie gotowania, dodaj pozostałą 1 szklankę wody.
Prażone wyjąć z piekarnika, poćwiartować i dodać bezpośrednio do mieszanki zupy. Smak przypraw.
Wyjmij tymianek z garnka.
Dodaj śmietanę. Puree zupę w małych partiach w blenderze (lub blenderze ręcznym), aż będzie gładka. Dla bardziej" rustykalny "tekstury, puree tylko 1/2 i pozostawiając drugi 1/2" chunky."
Podawać z chrupiącym zakwasem lub chlebem nasionym, aby wydobyć naturalnie orzechowy smak zupy.
Sugestia podawania: chrupiący chleb na zakwasie lub chleb sadzony.