Zupa z słonecznika i kalafiora
Sunchoke i kalafior zupa może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 179 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz gałązkę tymianku, kalafior, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa kalafiorowo-słonecznikowa, Zupa Sunchoke, oraz Sunchoke Ramp I Zupa Z Pokrzywy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu roztopić 2 łyżki masła.
Dodać seler i cebulę i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać bulion i mleko i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu.
Dodać kalafior, kalafior i tymianek i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż promienie słoneczne są bardzo miękkie, o 30 protokół; wyrzucić gałązkę tymianku.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
W małej misce wymieszać 2 łyżeczki zmiękczonego masła z czosnkiem i doprawić solą.
Rozłóż masło czosnkowe na plastrach bagietki i umieść na blasze do pieczenia.
Posypać serem i piec około 8 minut, aż będzie chrupiący.
Pracując partiami, puree zupę w blenderze, aż będzie gładka. Odstawić zupę do rondla, doprawić solą i pieprzem. Chochle do misek i top z kiełkami.
Podawać z tostami serowymi.