Zupa z szynką i fasolą
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do swojego repertuaru, szynka i zupa fasolowa może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 77 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 15. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 6G tłuszczu i w sumie 210 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś sól, wodę, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Ten przepis z Taste of Home ma 149 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Z łyżką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy obejmują Zupa z granatowej fasoli (szynka i fasola), Zupa z szynką i fasolą, oraz Zupa z szynką i fasolą.
Instrukcje
Umieść fasolę w holenderskim piekarniku; dodaj wodę, aby przykryć 2 cale. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Zdejmij z ognia; przykryj i odstaw na 1 do 4 godzin lub do zmiękczenia fasoli.
Odcedź i opłucz fasolę, odrzucając płyn.
Na tej samej patelni smaż cebulę na oleju przez 2 minuty.
Dodaj seler; gotuj do miękkości. Dodaj fasolę, wodę, szynkę, ziemniaki, marchewkę, sos Worcestershire, sól, tymianek, pieprz i liście laurowe.
Dodaj kość szynki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/4 do 1-1/2 godzin lub do miękkości fasoli.
Usuń kość szynki;i odłóż na bok, aż ostygnie.
Usuń szynkę z kości i pokrój w kostkę. Wyrzucić kość. Wróć szynkę do zupy;podgrzej.
Udekoruj zupę natką pietruszki.