Zupa z szynki i kukurydzy
Zupa z szynki i kukurydzy to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Za 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 156 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką jogurt, szynkę, kukurydzę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 63%. Podobne przepisy obejmują Zupa Z Szynki I Kukurydzy, Zupa z szynki i kukurydzy, oraz Zupa kukurydziana i szynkowa.
Instrukcje
W dużym rondlu smaż czosnek na oleju przez 1 minutę.
Dodaj bulion, kukurydzę, słodkie ziemniaki, czerwoną paprykę i tymianek. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub do miękkości warzyw. Dodaj szynkę i cebulę.
W misce połącz skrobię kukurydzianą i jogurt na gładką masę. Stopniowo dodawaj do zupy. Wróć do ciepła. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Polecane wino: Chardonnay, Napój Alkoholowy, Piersi Bażanta Jeśli), Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Riesling, Likier Granatowy Lub Sok żurawinowy, Typ Elementu Menu
Zupę kukurydzianą można łączyć z Chardonnay, napojem alkoholowym i białym winem. Chowder może skorzystać z chrupiącej bieli, aby przeciąć bogaty, kremowy bulion-lub możesz pójść na całość lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Jednym z win, które można spróbować, jest Faire La Fete Cremant de Limoux. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Faire La Fete Cremant de Limoux]()
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir