Zupa z szynki i fasoli II
Zupa z szynki i fasoli II to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Ta zupa ma 94 kalorie, 5G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką cebulę, seler, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim.
Instrukcje
W dużym garnku dodaj wodę, kość szynki i wstępnie namoczoną fasolę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie blisko miękka.
Usunąć kość i odciąć pozostałe mięso.
Wyjąć 1/3 fasoli i zacieru z masher ziemniaków lub robot kuchenny.
Włożyć szynkę i fasolę z powrotem do garnka i dodać cebulę, marchew, seler, czosnek w proszku, pieprz i paprykę. Jeśli używasz kapanie z wcześniej gotowanej szynki dodać te teraz. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie i podawać.