Zupa z szynki i fasoli
Need a zupa bezglutenowa i bezmleczna? Szynka i zupa z fasoli może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Mieszanka pieprzu jalapeno, ząbki czosnku, szynka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa Fasolowa Lima, Zupa z szynki i fasoli, oraz Zupa Fasolowa Lima.
Instrukcje
Miejsce Lima fasola w holenderskim piekarniku lub zupa czajnik; dodać wodę do pokrycia przez 2 w. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Fasolę odcedzić i opłukać, wyrzucić płyn.
W holenderskim piekarniku pokrytym natryskiem, gotować cebulę i czosnek do miękkości. Wymieszać w bulionie, szynka, marchew, woda, jalapeno, pietruszka, pieprz i fasola lima. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 50 minut lub aż ziarna będą miękkie.