Zupa z soczewicy z wędzonym indykiem
Need a danie główne bezglutenowe? Zupa z soczewicy z wędzonym indykiem może być świetnym przepisem. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 647 kalorii. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, brązową soczewicę, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zupa z soczewicy z wędzonym indykiem, Wędzony Indyk-Zupa Z Soczewicy, oraz Zupa jarzynowa z wędzonym indykiem i soczewicą.
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzej olej.
Dodać czosnek, seler, marchew i cebula i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 7 protokół.
Dodaj pomidory, liść laurowy, soczewicę, wędzonego indyka i 2 litry wody i zagotuj. Przykryć częściowo i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica będzie bardzo miękka, 1 godzinę.
Dodać ziemniaki i dusić do miękkości, 10 protokół.
Mięso z indyka wyjąć z kości i włożyć do zupy; wyrzucić skórę, kości i liść laurowy.
Dodać natkę pietruszki i doprawić zupę solą i pieprzem. Kadzi zupę do miski i podawać, podając ser przy stole.