Zupa z soczewicy z olejem Chili: Zuppa di Lenticchie

Zupa z soczewicy z olejem Chili: Zuppa di Lenticchie
Zupa z soczewicy z olejem Chili: Zuppa di Lenticchie może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 884 kalorie, 45g białka, oraz 24g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, muszle makaronu, castelluccio soczewicy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Zuppa Di Lenticchie Usticese, Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Chili I Ciecierzycy, oraz Slow Cooker Wegetariańska Zupa Z Soczewicy Chili.

Instrukcje

1
Umyć i osuszyć soczewicę, ostrożnie zbierając je, aby wyjąć wszelkie kamyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
2
W rondlu 3-quart, podgrzać 6 łyżek oleju, aż tylko do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać cebulę i pokrojony czosnek. Gotować, aż zmiękną, ale nie Brązowy, o 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj soczewicę i gorący bulion z kurczaka. Doprowadzić płyn do wrzenia. Następnie podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut, utrzymując poziom cieczy tuż nad soczewicą, okresowo dodając więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Dodać muszle makaronu podczas ostatnich 6 minut gotowania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
6
W międzyczasie rozgrzej grill lub brojlery. Gdy zupa jest gotowa do serwowania, grill lub tosty, kromki chleba, aż złoty kolor, o 2 minut na stronie. Każdy plasterek natrzeć pokrojonym ząbkiem czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Zupę wrzucić do ciepłych miseczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
8
Na każdą porcję zupy ułożyć kromkę chleba czosnkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
9
Pieczywo i zupę skropić olejem chili i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
10
2 ząbki czosnku, pokrojone cienko
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
11
2 łyżki płatków chili
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
12
1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
13
2 łyżeczki soli
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
14
1 łyżeczka pękniętego czarnego pieprzu
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
15
W małej gorącej patelni saute dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Podsmażyć na złoty kolor i dodać płatki chili oraz sól i pieprz. Gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
17
Zdjąć z ognia i niech zaparzenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia79
Magazyn