Zupa z soczewicy i szpinaku (Sopa de Lentejas con Espinacas)

Zupa z soczewicy i szpinaku (Sopa de Lentejas con Espinacas)
Zupa z soczewicy i szpinaku (Sopa de Lentejas con Espinacas) może być tylko Ameryka Południowa przepis, którego szukasz. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 123 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. 201 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Dobrze sprawdza się jako zupa. Idź do sklepu i odebrać sól i pieprz, i / 2 szklanki soczewicy, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Sopa de Lentejas con Albondigas (zupa z soczewicy z klopsikami), ZUPA Z SOCZEWICY PO KOLUMBIJSKU (SOPA DE LENTEJAS), oraz Crema de Lentejas (zupa z puree z soczewicy).

Instrukcje

1
W średnim garnku na średnim ogniu, podsmażyć marchewkę i cebulę i gotować, aż cebula będzie przezroczysta, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać czosnek, pomidory, czerwona papryka, zielona papryka i sauté, aż warzywa będą miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodać kminek, chili w proszku, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Dodaj soczewicę, bulion i koncentrat pomidorowy, zwiększ ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będą miękkie o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
SoczewicaSoczewica
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
5
Dodać ziemniaki i gotować przez około 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6
Dodać szpinak i dusić jeszcze przez około 2 minuty. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
7
Podawać na ciepło z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn