Zupa z soczewicy i pancetty
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać soczewicy i Pancetta zupa spróbować. Ten przepis służy 9. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, marchew, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka z soczewicy o zapachu zatoki z pancettą, Pancetta, Francuskie Risotto z soczewicą i szpinakiem, oraz Makaron z cukinią z pieczarkami, pancettą i soczewicą z prażonymi migdałami.
Instrukcje
Umieść jagody pszenicy w dużym rondlu; przykryj wodą do 2 cali nad jagodami pszenicy. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia. Przykryć; odstawić na 1 godzinę.
Dobrze odcedzić; powrót jagody pszenicy na patelnię.
Przykryć wodą do 2 cali powyżej jagód pszenicy. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na średnim ogniu, częściowo pokryte, 45 minut lub do miękkości.
Połącz 7 szklanek wody i soczewicy na patelni. Doprowadzić do wrzenia; częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut.
Dodaj pancetta, i gotować 10 minut lub aż soczewica są miękkie.
Odcedzić mieszaninę soczewicy w durszlaku nad miską, rezerwując płyn do gotowania.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew, i seler; smażyć 8 protokół.
Dodaj szwajcarski chard, i gotować 5 protokół, często mieszając.
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w mieszaninie jagód pszenicy i soczewicy; gotować 1 minutę lub do całkowitego ogrzania.
Uwaga: każda porcja dostarcza 99 mikrogramów kwasu foliowego.