Zupa z soczewicy i pancetty

Zupa z soczewicy i pancetty
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać soczewicy i Pancetta zupa spróbować. Ten przepis służy 9. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, marchew, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka z soczewicy o zapachu zatoki z pancettą, Pancetta, Francuskie Risotto z soczewicą i szpinakiem, oraz Makaron z cukinią z pieczarkami, pancettą i soczewicą z prażonymi migdałami.

Instrukcje

1
Umieść jagody pszenicy w dużym rondlu; przykryj wodą do 2 cali nad jagodami pszenicy. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia. Przykryć; odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dobrze odcedzić; powrót jagody pszenicy na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Przykryć wodą do 2 cali powyżej jagód pszenicy. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na średnim ogniu, częściowo pokryte, 45 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Odcedzić; odstawić.
5
Połącz 7 szklanek wody i soczewicy na patelni. Doprowadzić do wrzenia; częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodaj pancetta, i gotować 10 minut lub aż soczewica są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
SoczewicaSoczewica
7
Odcedzić mieszaninę soczewicy w durszlaku nad miską, rezerwując płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
9
Dodaj cebulę, marchew, i seler; smażyć 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
10
Dodaj szwajcarski chard, i gotować 5 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
11
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w mieszaninie jagód pszenicy i soczewicy; gotować 1 minutę lub do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
SoczewicaSoczewica
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
12
Uwaga: każda porcja dostarcza 99 mikrogramów kwasu foliowego.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn