Zupa z soczewicy i kumkwatu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj zupy z soczewicy i kumkwatu. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.88 za porcję. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś marchew, pieprz, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 40 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Kolejna zupa, soczewica Bacony i zupa jarzynowa, Zupa Z Soczewicy, oraz Zupa Z Soczewicy.
Instrukcje
Smażyć pancetta w oleju w średnim garnku na średnim ogniu, aż rumiane, 4 do 5 protokół. Wyrzucić wszystkie, ale 2 łyżki. gruby.
Dodaj cebulę, marchew, seler i tymianek; gotować, często mieszając, aż warzywa zaczną brązowieć, 8 do 10 minut.
Dodaj soczewicę, 6 szklanek bulionu i pieprz do garnka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są prawie miękkie, 25 do 30 protokół.
Tymczasem ćwierć kumkwatu i nasion**. Drobno posiekać 3/4 szklanki. Pozostałe kumkwaty cienko pokroić w poprzek.
Wymieszać pokrojone kumkwaty do zupy i dodać 1/4 łyżeczki. sól. Dusić, aż soczewica będzie miękka, o 5 Więcej minut. Wymieszać 3 łyżki. pietruszka i trochę więcej bulionu, jeśli chcesz.
W małej misce połącz posiekane kumkwaty i pozostałe 6 łyżek. pietruszki i 1/4 łyżeczki. sól; łyżka na miski zupy.
* Francuska zielona soczewica (zwana także soczewicą Du Puy) i czarna beluga soczewica zachowują swój kształt po ugotowaniu. Znaleźć je w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i purcellmountainfarms.com.
** Aby wysiewać kumkwaty, ćwiartować owoce wzdłuż; następnie usunąć nasiona końcówką noża.