Zupa z soczewicy i kasztanów
Zupa z soczewicy i kasztanów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $2.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka pietruszki, oliwy z oliwek, śmietany, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać kasztany, można śledzić to danie główne z Tort czekoladowo-karmelowy ze złocistymi Kasztanami jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 126 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Gulasz Z Włoskiej Soczewicy I Kasztana, Złota Rolada z soczewicy z farszem kasztanowym, oraz Zupa Kasztanowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do dużego holenderskiego piekarnika ustawionego na średnim ogniu. Na ciepło dodajemy zmieloną cebulę, por, marchew i seler. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, ale nie brązowieją.
Dodaj soczewicę, dobrze wymieszaj, a następnie wlej bulion. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu,a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować. Gotować, aż soczewica są bardzo miękkie, o 40 protokół.
Dodać kasztany i dusić jeszcze 20 minut.
Ostrożnie puree zupę w blenderze. (Prawdopodobnie będziesz musiał to zrobić partiami.) Po zakończeniu zupę należy włożyć do garnka, aby ją ponownie ogrzać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z posypką natki pietruszki i odrobiną śmietany.