Zupa Z Soczewicy Chunky Dal

Zupa Z Soczewicy Chunky Dal
Zupa z soczewicy Chunky Dal jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 204 kalorie, 13g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, wodę, pomidory z puszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zupa Z Soczewicy Z Grubej Kiełbasy, Zupa z soczewicy i warzyw, oraz Chunky soczewica Potato Noodle Bolognese + Bob ' s Red Mill Giveaway dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
2
Dodaj cebulę i czosnek; gotować 6 minut lub do miękkości, często mieszając. Wymieszaj imbir, paprykę, sól, kminek i pieprz; gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodaj 3 szklanki wody, soczewicy, ciecierzycy i pomidorów; doprowadzić do wrzenia.Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub aż soczewica są miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj sok z cytryny i harissę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
HarissaHarissa
SoczewicaSoczewica
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
4
W razie potrzeby udekoruj posiekaną świeżą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia61
Magazyn