Zupa z selera i cukinii

Zupa z selera i cukinii
Zupa z cukinii i selera to przystawka dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 231 kalorii , 9 g białka i 4 g tłuszczu . Za 84 centy za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup zieloną cebulę, granulat bulionu z kurczaka, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki temu przepisowi. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 58% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Zupa z selera, orzechów nerkowca i sherry , Zupa z włoskiej kapusty i korzenia selera z konfiturą z pora oraz Zupa ze słodkich ziemniaków i selera .

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż cebulę i czosnek na maśle, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj seler i marchewkę; gotuj i mieszaj przez 4 minuty. Wymieszaj z wodą, bulionem, solą i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodaj ziemniaki. Doprowadź do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
4
Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 15 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Wymieszaj z mlekiem i cukinią. Doprowadź do wrzenia. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj do zupy. Ponownie doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn