Zupa z selera i cukinii
Zupa z cukinii i selera to przystawka dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 231 kalorii , 9 g białka i 4 g tłuszczu . Za 84 centy za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup zieloną cebulę, granulat bulionu z kurczaka, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki temu przepisowi. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 58% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Zupa z selera, orzechów nerkowca i sherry , Zupa z włoskiej kapusty i korzenia selera z konfiturą z pora oraz Zupa ze słodkich ziemniaków i selera .
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę i czosnek na maśle, aż zmiękną.
Dodaj seler i marchewkę; gotuj i mieszaj przez 4 minuty. Wymieszaj z wodą, bulionem, solą i tymiankiem.
Dodaj ziemniaki. Doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 15 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Wymieszaj z mlekiem i cukinią. Doprowadź do wrzenia. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj do zupy. Ponownie doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.