Zupa z raków i krabów

Zupa z raków i krabów
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj zupę z raków i krabów. Ten bezglutenowy i pescatarianowy przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 3,17 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 60 g tłuszczu i łącznie 664 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Udaj się do sklepu i kup serek śmietankowy, żółtka, raki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 42% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują zdrowsze bezglutenowe raki i kraby Gumbo (Redux), zdrowsze bezglutenowe raki i kraby Gumbo (Redux) oraz Zdrowsze bezglutenowe raki i kraby Gumbo (Redux).

Instrukcje

1
Rozpuść masło w dużym rondlu, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj cebulę, kukurydzę i raki i smaż przez około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
3
Dodaj śmietanę, bulion i mięso krabowe i gotuj na dużym ogniu, ale nie gotuj. Gotuj przez około 10 minut, aby smaki się połączyły, następnie zmniejsz ogień do małego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
4
Dodaj ziemniaki, zieloną cebulę, serek śmietankowy i pieprz cayenne. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
5
Na koniec dodać 2 żółtka, sok z limonki, posiekaną natkę pietruszki i starty ser. Rozłóż do misek i podawaj. Świetne danie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla

Polecane wino: Wino Musujące, Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio, Muscadet, Gruener Veltliner

Raki można łączyć z winem musującym, Chardonnay i Rieslingiem. Chociaż różne owoce morza z pewnością wymagają różnych win, zazwyczaj rześkie, lekkie białe wino lub białe wino musujące załatwi sprawę i nie zagłuszy żadnych subtelnych smaków. Możesz spróbować Bollinger Brut Special Cuvee. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn