Zupa z przegrzebków i grzybów
Zupa z przegrzebków i grzybów może być właśnie przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 265 kalorii. Za 2,91 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką przegrzebki laurowe, masło, zagęszczony krem z ziemniaków i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 28 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 33%. Podobne przepisy to zupa z przegrzebków, zupa z przegrzebków i zupa z przegrzebków.
Instrukcje
W średnim garnku, na średnim ogniu, rozpuść 2 łyżki masła. Obtocz przegrzebki w mące. Strząśnij nadmiar i smaż na maśle przez 3 minuty lub do momentu, aż masa stanie się nieprzezroczysta i zacznie nabierać koloru. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij przegrzebki z patelni i odłóż na bok.
Na patelni roztapiamy pozostałe 2 łyżki masła.
Smaż grzyby i seler przez 5 minut.
Dodać wino, zupę ziemniaczaną, sok z małży i przyprawę do owoców morza. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Wymieszaj przegrzebki z powstałym sokiem i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc
Przegrzebki doskonale komponują się z Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc. Chardonnay i chenin blanc świetnie komponują się z grillowanymi lub smażonymi przegrzebkami. Jeśli do przegrzebków dodajesz bekon lub inne wędliny, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Pinot Noir Williams Selyem Russian River Valley z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 110 dolarów za butelkę.
![Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir]()
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Aromaty czerwonej wiśni, konfitury truskawkowej i wyblakłych płatków róż zdają się śpiewać w najwyższych rejestrach tej kuszącej oferty. Nuty korzenia buraka, suszonych ziół i przypraw drzewnych oferują nuty basowe, które uzupełniają ten wspaniały apartament orkiestrowy. Z powietrzem aromaty intensyfikują się z nutami wiśni Morello. W smaku bardzo gęste na wejściu z silną smugą mineralności aż do finiszu. Garbniki są wyjątkowo drobnoziarniste i przypominają herbatę cejlońską. Pinot Noir z Russian River Valley 2015 to klasyk, który podkreśla elegancję i moc naprawdę wspaniałego regionu upraw. Pinot Noir do tej mieszanki pochodził głównie z naszych winnic Drake Estate i Williams Selyem Estate Vineyard.