Zupa z plamiaka i ziemniaków
Zupa z plamiaka i ziemniaków to danie główne dla 2 osób. Za 3,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 284 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup masło, skondensowaną zupę ziemniaczaną, mleko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to zupa z plamiaka, wędzona zupa z plamiaka i wędzona zupa z plamiaka.
Instrukcje
W małym rondlu podsmaż boczek, cebulę i seler, aż warzywa będą miękkie.
Dodać zupę, wodę, pieprz i sól. Doprowadzić do wrzenia; zredukować ciepło.
Dodaj plamiaka; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-12 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem. Wymieszaj mleko i masło; przegrzać.
W razie potrzeby podawaj z krakersami z ostryg.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Haddock bardzo dobrze współpracuje z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Pinot Noir Williams Selyem Russian River Valley. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 110 dolarów.
![Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir]()
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Aromaty czerwonej wiśni, konfitury truskawkowej i wyblakłych płatków róż zdają się śpiewać w najwyższych rejestrach tej kuszącej oferty. Nuty korzenia buraka, suszonych ziół i przypraw drzewnych oferują nuty basowe, które uzupełniają ten wspaniały apartament orkiestrowy. Z powietrzem aromaty intensyfikują się z nutami wiśni Morello. W smaku bardzo gęste na wejściu z silną smugą mineralności aż do finiszu. Garbniki są wyjątkowo drobnoziarniste i przypominają herbatę cejlońską. Pinot Noir z Russian River Valley 2015 to klasyk, który podkreśla elegancję i moc naprawdę wspaniałego regionu upraw. Pinot Noir do tej mieszanki pochodził głównie z naszych winnic Drake Estate i Williams Selyem Estate Vineyard.