Zupa Z Pierogów Z Krewetkami Wonton

Zupa Z Pierogów Z Krewetkami Wonton
Zupa z pierogów z krewetkami może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,25 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bok choy, ząbki czosnku, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Z Pierogów Z Krewetkami, Zupa z krewetkami i szczypiorkiem, oraz Pierogi z krewetkami Suimono (zupa przezroczysta).

Instrukcje

1
Krewetki obrać i devein; muszle rezerwowe. Muszle opłukać i odsączyć; wstawić do holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Dodaj rosół z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 10 minut. Przecedzić mieszaninę bulionu przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Zwróć bulion na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wymieszać razem bok choy i następne 4 składniki. Pracując z 1 owijką na raz (przykryj pozostałe owijki wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły), 1 łyżka mieszanki bok choy do środka każdego owijki. Zwilżyć krawędzie owijki wodą; doprowadzić 2 przeciwległe rogi do środka, zaciskając punkty do uszczelnienia. Przynieś pozostałe 2 rogi do środka, szczypanie punktów do uszczelnienia. Uszczypnij 4 krawędzie, aby je zamknąć.łyżka o
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Dodaj krewetki, groszek śnieżny, i grzyby do patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu; delikatnie upuścić pierogi na patelni, 2 na raz. Gotować 3 do 4 minut, lub aż pierogi są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Zupę delikatnie kadzi do miseczek; posypać zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
ChochlaChochla

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn