Zupa z piernika marchewkowego z Crème Fraîche
Zupa z piernika marchewkowego z Crème Fraîche może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać marchew, kolendra, crème fraîche, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zupa z soczewicy, marchwi i jarmużu z Creme Fraiche i koperkiem, Mash marchewkowy z Crème Fraîche, oraz Miodowo-imbirowe placki marchewkowe i Pasternakowe z Creme Fraiche.
Instrukcje
W średnim garnku rozpuścić masło w oliwie z oliwek.
Dodaj pokrojoną marchewkę, pokrojoną cebulę i starty imbir, przykryj i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu przez około 8 minut, mieszając warzywa od czasu do czasu, aż zaczną mięknąć.
Dodać bulion warzywny i gałkę muszkatołową do warzyw i obficie doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować zupę na umiarkowanym ogniu, aż marchew i cebula są bardzo miękkie, o 10 protokół.
Zupę marchewkową Puree partiami w blenderze. Odstawić zupę marchewkową do garnka z zupą. Wymieszać z crme frache i posiekaną kolendrą i doprawić zupę z marchwi solą i pieprzem.
Zupę podawać w płytkich miseczkach.