Zupa z pieczonych żołędzi, orzechów laskowych i jabłek
Zupa z pieczonych żołędzi, orzechów laskowych i jabłek może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji przystawek. Ten przepis jest dla 12 osób. Za 1,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i wegetariański lacto ovo ma 303 kalorie , 2 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Udaj się do sklepu i kup tymianek, brązowy cukier, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 37% to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Farrotto z pieczoną dynią żołędziową , Pieczona dynia żołędziowa faszerowana pikantnym biryani (wegetariańska/wegańska) i Zupa z dyni żołędziowej z curry .
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni Celsjusza (325 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Posypki Pomarańczowej Lub Cukru Pomarańczowego
2
Wymieszaj masło, brązowy cukier i miód w misce. Włóż łyżką około 1/6 mieszanki masła do wgłębień każdej z połówek dyni piżmowej i połówek dyni żołędziowej. Ułóż połówki dyni w dużych naczyniach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Acorn Squash
Ramię
(oderwany Od łodygi)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czosnek, 2 Rozgniecione, 1 Cały Odłożony
3
Piecz dynię w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut. Ułóż jabłka wokół połówek dyni i piecz dalej, aż miąższ będzie łatwo wyjmowany łyżką, około 30 minut więcej.
1/2 Szklanki Posypki Pomarańczowej Lub Cukru Pomarańczowego
4
Gdy dodasz jabłka do piekarnika, rozgrzej oliwę z oliwek na małej patelni na średnio-niskim ogniu; dodaj cebulę i tymianek. Smaż cebulę, często mieszając, aż do całkowitego skarmelizowania, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
6
Wlej do garnka bulion warzywny, cydr jabłkowy i wodę; doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Jabłecznik
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
7
Wlać zupę do blendera nie więcej niż do połowy. Przykryć i przytrzymać pokrywkę; pulsować kilka razy przed pozostawieniem do zmiksowania. Zmiksować partiami do uzyskania gładkiej konsystencji. Podgrzać przed podaniem, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Kostkę, Opcjonalnie (ale Bardzo Polecam)