Zupa Z Pieczonych Buraków Z Crème Fraîche

Zupa Z Pieczonych Buraków Z Crème Fraîche
Zupa z pieczonych buraczków z Crème Fraîche może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,52 zł za porcję. Jeśli masz mielony pieprz, masło, crème fraîche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z pieczonych buraków z Crème Fraîche, Zupa z pieczonych buraków z tymiankiem, cytryną i Crème Fraîche, oraz Zupa z pieczonej dyni z Creme Fraiche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. buraki owinąć w folię i piec do miękkości po przekłuciu widelcem, około 1 godziny. Super. Buraki obieramy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Pokroić 1/4 1 buraka w kostkę 1/4 cala; rezerwy do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
3
Pokrój Pozostałe buraki na 1/2-calowe kawałki. Roztopić masło z olejem w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodaj por, cebulę i seler i gotować, aż zacznie brązowieć, często mieszając, o 13 protokół. Wymieszać imbir, ziele angielskie, biały pieprz i 1/2-calowe kawałki buraków. Gotować, aż warzywa zaczną przyklejać się do dna garnka, często mieszając, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj 2 szklanki wody, liść laurowy, gałązkę tymianku i gałązkę pietruszki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są bardzo miękkie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Usuń liść laurowy, gałązkę tymianku i gałązkę pietruszki. Chłodna zupa lekko. Praca partiami, zupa puree w blenderze ze śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić, przykryć i schłodzić.Delikatnie przepłukać zupę (nie gotować). Podzielić na 2 miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Każdy dekorować 1 łyżką crme frache.
8
Posypać kostkami buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia6
Magazyn