Zupa z pieczonej dyni z dzikim ryżem i jabłkami
Zupa z pieczonej dyni z dzikim ryżem i jabłkami to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś masło, tymianek, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sałatka z pieczonego dyni i dzikiego ryżu, Rustykalna Zupa Z Dyni I Dzikiego Ryżu, oraz Crockpot Chicken, Wild Rice and Butternut Squash Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Umieść migdały na blasze do pieczenia; tosty aż pachnące, potrząsając patelnię raz lub dwa razy, o 10 protokół.
Przełożyć na deskę do krojenia i z grubsza posiekać.Podnieś ciepło w piekarniku do 400 stopni.
Pokroić dynię na pół wzdłuż i usunąć nasiona i sznurki.
Miejsce wyciąć stronę w dół na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia. Po nagrzaniu pieca umieść squasha na środkowym stojaku i piecz, aż będzie miękki i pachnący około 30-40 minut, w zależności od wielkości squasha.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić prawie całkowicie przed przystąpieniem.Miarka miąższu z kabaczka umieszczając go w misce i odstawić. Odrzuć Skórki.Używając dużego garnka do zupy, podgrzać 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, seler i marchewkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Dodać zarezerwowane squash, rzepa, pasternak, 2 łyżeczki soli, i trochę pieprzu; gotować mieszając, aż warzywa są dobrze pokryte.
Dodać około 3 ½ szklanki bulionu warzywnego do garnka wraz z tymiankiem; doprowadzić to do wrzenia, niższe ciepło na wolnym ogniu. Gotować mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 30 protokół.Napełnij małą patelnię sosem wodą, dodaj ½ łyżeczki soli i ryż. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ciepło. Dusić, aż ryż będzie miękki, o 45 protokół.
Wyjąć zupę z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Za pomocą miksera zanurzeniowego przetwarzaj zupę, aż gładka i kremowa konsystencja dostosuje się do pozostałego zapasu. Odstawić zupę na średni ogień i pozostawić do ponownego podgrzania.Roztopić pozostałą 1 łyżkę masła na patelni saute .
Dodać jabłko i gotować z zewnątrz niepokojące, aż lekko rumiane i miękkie, o 3 protokół.
Dodaj plasterki szalotki, Pozostałe ½ łyżeczki soli, i szczypta cayenne. Gotować dodatkową minutę delikatnie mieszając mieszaninę razem.
Dodać ugotowany ryż do garnka i dobrze wymieszać i ogrzewa się.Dodaj zupę do miski i udekoruj jabłkami, szalotkami i migdałami.