Zupa Z Pieczonej Dyni
Pieczone dyni zupa może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 213 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.03 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś bulion z kurczaka, cebulę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa Z Pieczonej Dyni, Zupa Z Pieczonej Dyni, oraz Zupa Z Pieczonej Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Umieść kawałki squasha pokrojone bokiem na blasze do pieczenia. Rozpuść 1 łyżkę masła i posmaruj wszystko na wierzchu i wewnątrz połówek kabaczka (alternatywnie możesz równomiernie pocierać palcami). Obficie doprawić solą i pieprzem. Piec do miękkości noża, około 50 minut do 1 godziny.Tymczasem obrać, rdzeń i pokroić jabłko w średnią kostkę.
Cebulę pokroić w średnią kostkę. Pozostałą łyżkę masła roztopić w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać jabłko, cebulę i szałwię, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.Gdy squash jest gotowy, Ustaw blachę do pieczenia na stojaku z drutu, aż squash będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć. Używając dużej łyżki, miąższ wrzucić do rondla z podsmażonymi jabłkami i cebulą; wyrzucić Skórki.
Dodać bulion, wodę i odmierzoną sól i pieprz, wymieszać do połączenia i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu i rozbijając wszelkie duże kawałki squasha, aż smaki się stopią, o 15 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać ze śmietaną.Za pomocą blendera przecier zupę partiami, aż będzie gładka, usuwając z pokrywy blendera małą nasadkę (pokrywkę do wlewania) i przykrywając przestrzeń ręcznikiem kuchennym (pozwala to na ucieczkę pary i zapobiega odrywaniu się pokrywki blendera). Alternatywnie użyj blendera zanurzeniowego. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Podawać przyozdobione pestkami dyni, jeśli używasz.