Zupa z pieczonej czerwonej papryki z mozzarellą
Pieczona zupa z czerwonej papryki z mozzarellą może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 136 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Mieszanka cebuli, wody, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Na stojaku w patelni brojlerów, umieścić czerwoną paprykę. Broil z wierzchołkami o 5 cali od ciepła przez 10 do 15 minut, obracając od czasu do czasu, aż skóra jest pęcherze i równomiernie rumiane. W dużej misce, miejsce pieczone papryki; przykryć folią.
Tymczasem w rondlu 4-quart rozgrzać olej na średnim i małym ogniu.
Do oleju dodać cebulę i czosnek. Gotować od 7 do 9 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie brązowieć; zdjąć z ognia.
Usunąć skórkę, łodygi, nasiona i błony z prażonej papryki; paprykę pokroić w paski. W mieszaninie cebuli, wymieszać paski papryki, bulion, wodę i pieprz.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu 10 minut, od czasu do czasu mieszając; wymieszać w 1/2 szklanki bazylii.
W blenderze lub robocie kuchennym umieść około jednej trzeciej mieszaniny zupy. Okładka; mieszaj z dużą prędkością, aż do gładkości, zatrzymując blender, aby w razie potrzeby zeskrobać bok.
Wlać do dużej miski. Powtórz 2 razy więcej z pozostałą mieszaniną zupy.
Zupę podzielić równomiernie na 4 miski. Aby służyć, top zupa z kostką żółtej papryki i mozzarelli; posypać pozostałą bazylią.