Zupa z pieczonego kopru włoskiego z orzechami włoskimi, Stiltonem i suszoną żurawiną

Zupa z pieczonego kopru włoskiego z orzechami włoskimi, Stiltonem i suszoną żurawiną
Need a zupa bezglutenowa i pierwotna? Zupa z pieczonego kopru włoskiego z orzechami włoskimi, Stilton i suszoną żurawiną może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 4G białka, oraz 37 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jeśli masz stilton, grubą sól i pieprz, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Farro Z Bananami, Orzechami Włoskimi I Suszoną Żurawiną, Brukselka z orzechami włoskimi i suszoną żurawiną, oraz Zapiekany chleb Cukiniowy z orzechami włoskimi i suszoną żurawiną.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Umieść orzechy włoskie na blasze do pieczenia i tosty je aż pachnące i jasnobrązowe, o 6 protokół. Odłogowanie
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Podnieś ciepło piekarnika do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Cebulki kopru włoskiego pokroić na ćwiartki długości. Wybierz 8 najpiękniejszych plastrów i odstaw je na bok. Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia ułóż 8 najpiękniejszych plastrów kopru włoskiego w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
5
Posmarować je odrobiną oliwy z oliwek i posypać solą i pieprzem. Z grubsza posiekaj pozostałe kawałki kopru włoskiego na 1-2 cale kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
6
Dodaj je do dużej miski wraz z cebulą, rozmaryn, pozostała oliwa z oliwek i hojną ilość soli i pieprzu. Wrzucić mieszaninę równomiernie pokryć warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Przenieść do jednego lub dwóch dodatkowych pergaminu wyłożone blachy do pieczenia, rozkładając warzywa na jedną warstwę. Wszystkie warzywa upiec, aż będą miękkie i dobrze karmelizowane, około 1 godziny; mieszając raz i obracając patelnie w połowie gotowania. Plastry prawdopodobnie będą gotowane nieco szybciej niż reszta warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
8
Wyjąć je i odstawić do dekoracji zupy na końcu.Rozmaryn wyrzucić z reszty warzyw i przenieść je do dużego garnka lub pieca holenderskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
9
Dodaj zapas. Doprowadzić garnek do wrzenia, następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować zupę o 45 protokół. Wyłączyć ciepło i pozostawić mieszaninę do całkowitego ostygnięcia przed kontynuowaniem.Używając blendera zanurzeniowego, puree zupę, aż będzie gładka. Chcesz aksamitną konsystencję. Dostosuj konsystencję z odrobiną więcej zapasów, jeśli to konieczne. Gdy będziesz gotowy do podania zupy, delikatnie podgrzej ją, aż do rozgrzania. Wyregulować przyprawę odrobiną soli i pieprzu oraz (opcjonalnie) octu jabłkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Udekoruj zupę zarezerwowanymi plastrami prażonego kopru włoskiego i odrobiną oleju z orzechów włoskich. Orzechy włoskie, Stilton i suszona żurawina mogą być podawane z boku jako opcjonalne dodatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
Olej Z Orzechów WłoskichOlej Z Orzechów Włoskich
StiltonStilton
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn