Zupa z pieczonego kalafiora z boczkiem i natką pietruszki

Zupa z pieczonego kalafiora z boczkiem i natką pietruszki
Pieczona zupa kalafiorowa z boczkiem i olejem Pietruszkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, koszerną sól i pieprz, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pół na pół, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa "ziemniaczana" z pieczonego kalafiora z boczkiem, Pieczone brokuły + zupa kalafiorowa {z boczkiem i białym cheddarem!}, oraz Pieczony kalafior z sosem cytrynowo-Pietruszkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dostosuj stojaki piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć kalafior z 4 łyżkami oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku. Podzielić między 2 obramowane blachy do pieczenia i pieczenia, mieszając od czasu do czasu, aż głęboko rumiane i miękkie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
W międzyczasie ułóż plastry boczku na zimnej żeliwnej patelni, a następnie Ustaw na średnim ogniu. Gotować, przewracanie raz, aż rumiane i chrupiące, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Odcedzić boczek na ręczniku papierowym, a następnie posiekać lub pokruszyć na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym, grubym dnie holenderski piekarnik ustawiony na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
6
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są przezroczyste, ale nie rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodać pieczony kalafior i wywar, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
8
Niech zupa ostygnie lekko, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
9
Dodaj pół na pół i użyj blendera ręcznego, aby zmiksować zupę na gładką masę. Alternatywnie, zmiksować zupę w blenderze w dwóch partiach. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Trzymaj zupę ciepłą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pół Na PółPół Na Pół
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Pozostałe 1/2 szklanki oliwy z oliwek i natki pietruszki połączyć w blenderze i zmiksować na gładką masę, około 1 minuty. Olej przepuścić przez sito o drobnych oczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Aby służyć, zupa z kadzi do misek, udekorować natką pietruszki olej i posypać posiekanym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
12
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn