Zupa z pieczonego kalafiora z boczkiem i natką pietruszki

Pieczona zupa kalafiorowa z boczkiem i olejem Pietruszkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, koszerną sól i pieprz, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pół na pół, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa "ziemniaczana" z pieczonego kalafiora z boczkiem, Pieczone brokuły + zupa kalafiorowa {z boczkiem i białym cheddarem!}, oraz Pieczony kalafior z sosem cytrynowo-Pietruszkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojaki piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć kalafior z 4 łyżkami oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku. Podzielić między 2 obramowane blachy do pieczenia i pieczenia, mieszając od czasu do czasu, aż głęboko rumiane i miękkie, o 25 protokół.
W międzyczasie ułóż plastry boczku na zimnej żeliwnej patelni, a następnie Ustaw na średnim ogniu. Gotować, przewracanie raz, aż rumiane i chrupiące, o 6 protokół.
Odcedzić boczek na ręczniku papierowym, a następnie posiekać lub pokruszyć na kawałki wielkości kęsa.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym, grubym dnie holenderski piekarnik ustawiony na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są przezroczyste, ale nie rumiane, o 6 protokół.
Dodać pieczony kalafior i wywar, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Niech zupa ostygnie lekko, około 10 minut.
Dodaj pół na pół i użyj blendera ręcznego, aby zmiksować zupę na gładką masę. Alternatywnie, zmiksować zupę w blenderze w dwóch partiach. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Trzymaj zupę ciepłą.
Pozostałe 1/2 szklanki oliwy z oliwek i natki pietruszki połączyć w blenderze i zmiksować na gładką masę, około 1 minuty. Olej przepuścić przez sito o drobnych oczkach.
Aby służyć, zupa z kadzi do misek, udekorować natką pietruszki olej i posypać posiekanym boczkiem.