Zupa z pieczonego kalafiora może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, bulion z kurczaka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Z Pieczonego Kalafiora, Zupa Z Pieczonego Kalafiora, oraz Zupa Z Pieczonego Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Kalafior umieścić w dużej misce, skropić olejem i posypać 1/4 łyżeczki soli. Wrzuć do płaszcza. Ułóż mieszaninę w jednej warstwie na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Całe Dojrzałe Oliwki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Piec w 450 przez 40 minut lub do miękkości i rumiane, mieszając raz po 30 minutach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
4
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać szynkę; gotować 3 protokół lub aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
6
Usunąć szynkę; osuszyć na ręcznikach papierowych. Rozpuścić 1 1/2 łyżeczki masła na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać kalafior, bulion i 1 szklankę wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Wyjąć z ognia; wymieszać w pół na pół.
10
Połowę mieszanki kalafiora umieścić w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę; do miski wlać przecieraną zupę. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną kalafiora. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Ułóż rozdarty chleb w robocie kuchennym; pulsuj 2 razy lub do grubo posiekanego. Roztopić Pozostałe 1 1/2 łyżeczki masła na patelni na średnim ogniu; wirować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Dodaj bułkę tartą; smażyć 5 minut lub do złotego, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
15
Zdjąć z ognia.
16
Połącz szynkę, bułkę tartą, natkę pietruszki i prażone migdały. Chochla o 1 1/4 szklanki zupy do każdej z 4 misek; top każdej porcji z około 2 1/2 łyżki tosty mieszaniny bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)