Zupa z pieczonego bakłażana i czosnku
Pieczony bakłażan i zupa czosnkowa może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 135 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka bulionu warzywnego, pieprz, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczony Słoń zupa czosnkowa z grillowanym bakłażanem przepis, Dip pieczony z bakłażanem i czosnkiem, oraz Pieczony czosnek i bakłażan Caponata.
Instrukcje
Bakłażan umieścić, ściąć boki w dół, na patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; dodać czosnek.
Piec w 450 przez 30 minut lub aż bakłażan będzie miękki; ostudzić. Zeskrobać miąższ ze skórek bakłażanów; wyrzucić Skórki. Wycisnąć goździki, aby wyodrębnić miąższ czosnku; wyrzucić Skórki.
Umieść kolendrę i kminek w młynku do przypraw lub kawy; procesuj do drobno zmielonego.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mieszankę przypraw, cebula, i pieprz; gotować 5 minut lub aż cebula będzie miękka, często mieszając.
Dodać mąkę; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodaj wodę i bulion warzywny, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Fajne 5 minut.
Połącz miąższ bakłażana, miąższ czosnku i mieszankę bulionu w blenderze i przetwarzaj, aż będzie gładka. Powrót puree mieszaniny do patelni. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, i gotować 3 protokół, często mieszając. Wymieszać z octem balsamicznym. Chochla 1 1/2 szklanki zupy do każdej z 2 misek. Top każdej porcji z 1 łyżka jogurtu i 1 łyżeczka kolendry.