Zupa z pancetty i ciecierzycy
Pancettan i zupa z ciecierzycy może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pietruszkę, ząbki czosnku, bulion warzywny o niższej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka Pancetta z ciecierzycy z pomaranczowym winegretem, Zupa grochowa z pancettanem i miętą, tak jak ja…, oraz Zupa Grochowa, Miętowa I Pancetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu; dodać 2 łyżki oliwy z oliwek do patelni.
Dodać pancetta; gotować na średnim ogniu 5 protokół.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę; gotować do miękkości, o 5-7 protokół.
Dodać czosnek na patelnię; gotować około 3 protokół. Zmiksować pomidory (z sokiem) blenderem zanurzeniowym na gładką masę.
Dodaj pomidory, ciecierzycę i bulion warzywny do mieszanki cebuli; doprowadzić do delikatnego wrzenia. Gotować 10 minut. Na dużej patelni, gotować makaron aż al dente (1 minuta mniej niż instrukcje opakowania); odcedzić.
Dodaj makaron do mieszanki pomidorowej; Chochla do 6 misek.
Podawać z odrobiną oliwy z oliwek, posiekaną natką pietruszki i pieprzem.