Zupa z małży ze świeżymi małżami (lub konserwami)
Need a gluten free hor d ' oeuvre? Zupa z małży ze świeżymi małżami (lub w puszkach) może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Mieszanka Małży, wytopiony tłuszcz boczku, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 31%. Przepis Na Smażone Małże W Stylu Clam Shack, Świeża kontra dynia w puszkach: poddałem je próbie, oraz Zupa Z Małży są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieścić małże w dużym garnku, i wlać ćwierć wody. Przykryć garnek i doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu. Paruj małże, aż się otworzą, około 10 minut. Wszelkie małże, które pozostają zamknięte po 15 minutach, należy wyrzucić.
Odcedzić bulion do dzbana przez sito o drobnych oczkach i pozostawić małże do ostygnięcia, aż będą wystarczająco wygodne do obsługi. Wyjąć mięso z każdego małża i umieścić go na desce do krojenia. Odrzuć wszystkie muszle i grubo posiekaj mięso małży.
Roztopić tłuszcz boczku w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Wrzucić posiekany boczek do garnka i pozostawić do chrupnięcia w gorącym tłuszczu około 5 minut. Wymieszaj seler i cebulę, a następnie posyp je solą morską. Przykryj garnek, pozwalając warzywom pocić się w garnku, aż uwolnią swój zapach i zmiękną.
Dodaj ziemniaki i posiekane mięso małży do garnka, a następnie wlej zarezerwowany bulion Małży.
Wlać dodatkowe 4 szklanki wody, wrzucić liść laurowy, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki zmiękną i łatwo się wydadzą po przebiciu widelcem.
Użyj łyżki szczelinowej lub pary szczypiec kuchennych, aby wyrwać liść laurowy z chowder, a następnie wymieszać z grubą śmietaną. Smak zupy, dostosowując przyprawy w razie potrzeby. A następnie kadzi chowder do miski, posypać go posiekanymi świeżymi ziołami.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc
Zupa z małży sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Riesling i Sauvignon Blanc. Chowder może skorzystać z chrupiącej bieli, aby przeciąć bogaty, kremowy bulion - lub możesz iść duży lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau