Zupa z małży z zielonym Curry

Zupa z małży z zielonym Curry
Zupa z małży z zielonym Curry może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury zupy. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 162 kalorie, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, ząbki czosnku, olej sezamowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Zielona Zupa Curry, oraz Zupa z tofu i zielonego curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować pastę curry, podgrzać małą, ciężką patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj pierwsze 4 składniki na patelnię; gotować 1 minutę lub aż pachnące, często mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Umieść mieszankę przypraw w młynku do przypraw lub kawy; mieszanka procesowa do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
4
W maszynce umieścić zmielone przyprawy, kolendrę i 8 kolejnych składników (przez serrano); procesować do posiekania, zeskrobując boki. Z włączonym procesorem powoli wlać 1/4 szklanki wody przez zsyp żywności; proces do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Aby przygotować zupę, podgrzej 1 1/2 łyżeczki oleju w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
6
Dodaj pastę curry do patelni; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj 4 szklanki wody, wina i soku z małży; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut; dodać małże. Przykryć i gotować na średnim ogniu 5 minut lub do otwarcia Małży; wyrzucić nieotwarte muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Posypać 1/3 szklanki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
9
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn