Zupa z małży z kukurydzą

Zupa z małży z kukurydzą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj zupy z małży z kukurydzą. Ta zupa ma 46 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30 i kosztuje 50 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać uszy kukurydza, pancetta, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa z małży i kukurydzy, Zupa z małży z kukurydzą, oraz Pikantna zupa z małży i kukurydzy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować pancetta w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, często mieszając, 5 minut lub aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Zdjąć pancettę z patelni i osuszyć na papierowym ręczniku; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Rozgrzać olej w tej samej patelni; dodać cebulę, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj seler i paprykę, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
5
Dodać czosnek i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodaj sok z małży, bulion, ziemniaki, i zastrzeżone kukurydziane do holenderskiego piekarnika, i doprowadzić do niskiego wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 25 minut lub do ziemniaków jest miękka. Rozgnieść niewielką ilość ziemniaków, aby pomóc zagęścić zupę do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
7
Usunąć kolby kukurydzy i wyrzucić.
8
Dodaj ziarna kukurydzy, małże, sól morska, i pieprz, i zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 7 minut lub tylko do otwarcia małże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
9
Wyjąć z ognia i wymieszać z natką pietruszki i szczypiorkiem; w razie potrzeby dodać więcej soli morskiej i pieprzu. Aby służyć, podzielić małże równomiernie między poszczególne miski, a łyżka zupy na małże. Top z kawałkami chrupiącej pancetty, i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Dekorować, w razie potrzeby.

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia4
Magazyn