Zupa z małży z kukurydzą

Zupa z małży z kukurydzą
Przepis Clam Chowder z kukurydzą może zaspokoić Amerykański głód w około 1 godzina i 15 minut. Ta zupa ma 46 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 30 i kosztuje 50 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, paprykę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Zupa z małży i kukurydzy, Sos Z Kukurydzy I Małży, oraz Pikantna zupa z małży i kukurydzy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować pancetta w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, często mieszając, 5 minut lub aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Zdjąć pancettę z patelni i osuszyć na papierowym ręczniku; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
3
Rozgrzać olej w tej samej patelni; dodać cebulę, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj seler i paprykę, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
SelerSeler
5
Dodać czosnek i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodaj sok z małży, bulion, ziemniaki, i zastrzeżone kukurydziane do holenderskiego piekarnika, i doprowadzić do niskiego wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 25 minut lub do ziemniaków jest miękka. Rozgnieść niewielką ilość ziemniaków, aby pomóc zagęścić zupę do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
ZiemniakZiemniak
BulionBulion
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
7
Usunąć kolby kukurydzy i wyrzucić.
8
Dodaj ziarna kukurydzy, małże, sól morska, i pieprz, i zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 7 minut lub tylko do otwarcia małże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Sól MorskaSól Morska
PieprzPieprz
MałżeMałże
9
Wyjąć z ognia i wymieszać z natką pietruszki i szczypiorkiem; w razie potrzeby dodać więcej soli morskiej i pieprzu. Aby służyć, podzielić małże równomiernie między poszczególne miski, a łyżka zupy na małże. Top z kawałkami chrupiącej pancetty, i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzczypiorekSzczypiorek
MałżeMałże
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Dekorować, w razie potrzeby.

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia4
Magazyn