Przepis Clam Chowder z kukurydzą może zaspokoić Amerykański głód w około 1 godzina i 15 minut. Ta zupa ma 46 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 30 i kosztuje 50 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, paprykę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Zupa z małży i kukurydzy, Sos Z Kukurydzy I Małży, oraz Pikantna zupa z małży i kukurydzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Gotować pancetta w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, często mieszając, 5 minut lub aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Zdjąć pancettę z patelni i osuszyć na papierowym ręczniku; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
3
Rozgrzać olej w tej samej patelni; dodać cebulę, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj seler i paprykę, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Seler
5
Dodać czosnek i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
6
Dodaj sok z małży, bulion, ziemniaki, i zastrzeżone kukurydziane do holenderskiego piekarnika, i doprowadzić do niskiego wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 25 minut lub do ziemniaków jest miękka. Rozgnieść niewielką ilość ziemniaków, aby pomóc zagęścić zupę do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Ziemniak
Bulion
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
7
Usunąć kolby kukurydzy i wyrzucić.
8
Dodaj ziarna kukurydzy, małże, sól morska, i pieprz, i zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 7 minut lub tylko do otwarcia małże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
Sól Morska
Pieprz
Małże
9
Wyjąć z ognia i wymieszać z natką pietruszki i szczypiorkiem; w razie potrzeby dodać więcej soli morskiej i pieprzu. Aby służyć, podzielić małże równomiernie między poszczególne miski, a łyżka zupy na małże. Top z kawałkami chrupiącej pancetty, i podawać natychmiast.
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.