Zupa z marchwi z kości słoniowej z drobną kostką marchwi pomarańczowej

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać kość słoniowa zupa marchew z drobną kostką marchewki pomarańczowej spróbować. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, sól morską, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z marchwi z Kości Słoniowej Deborah Madison z drobną kostką marchewki pomarańczowej, Zupa marchewkowo-pomarańczowa, oraz Zupa z marchwi, soczewicy i pomarańczy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i olej rozgrzać w garnku do zupy i dodać cebulę, białą marchewkę, ryż, 1 łyżeczkę soli, cukier i tymianek. Gotować na średnim ogniu przez kilka minut, obracając wszystko od czasu do czasu.
Dodaj 1 szklankę wody, przykryj, zmniejsz ogień i gotuj podczas podgrzewania pozostałych 3 szklanek wody. Gdy woda jest gorąca, dodać go do garnka, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
Podczas gotowania zupy gotujemy pokrojone w kostkę marchewki w osolonej wrzącej wodzie przez około 3 minuty, a następnie odcedzamy.
Po przygotowaniu lekko ostudzić, następnie wyjąć i wyrzucić gałązkę tymianku. Zupę przecedzić na gładką masę w blenderze. Posolić i doprawić pieprzem. Podgrzać, jeśli ostygnie.
Kadzi zupę do miski, rozrzucić pokrojone w kostkę marchewki i blaty marchew na każdej porcji, i służyć.
Przedruk za zgodą Vegetable Literacy: gotowanie i ogrodnictwo z dwunastoma rodzinami z jadalnego Królestwa Roślin, z ponad 300 pysznie prostych przepisów przez Deborah Madison. Copyright © 2013 by Deborah Madison; photographs copyright © 2013 by Christopher Hirsheimer and Melissa Hamilton. Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Deborah Madison jest autorką jedenastu książek kucharskich i jest dobrze znana ze swojej prostej, sezonowej, warzywnej kuchni. Zaczynała w San Francisco Bay Area w Chez Panisse przed otwarciem Greens, a od dwudziestu lat mieszka w Nowym Meksyku. Oprócz pisania i nauczania, pracowała m.in. w zarządach Slow Food International Biodiversity Committee, the Seed Savers Exchange i Southwest Grassfed Livestock Alliance. Aktywnie angażuje się w zagadnienia bioróżnorodności, ogrodnictwa i zrównoważonego rolnictwa.