Zupa z marchwi z kości słoniowej z drobną kostką marchwi pomarańczowej

Zupa z marchwi z kości słoniowej z drobną kostką marchwi pomarańczowej
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać kość słoniowa zupa marchew z drobną kostką marchewki pomarańczowej spróbować. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, sól morską, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z marchwi z Kości Słoniowej Deborah Madison z drobną kostką marchewki pomarańczowej, Zupa marchewkowo-pomarańczowa, oraz Zupa z marchwi, soczewicy i pomarańczy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło i olej rozgrzać w garnku do zupy i dodać cebulę, białą marchewkę, ryż, 1 łyżeczkę soli, cukier i tymianek. Gotować na średnim ogniu przez kilka minut, obracając wszystko od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
MasłoMasło
CebulaCebula
CukierCukier
TymianekTymianek
RyżRyż
SólSól
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj 1 szklankę wody, przykryj, zmniejsz ogień i gotuj podczas podgrzewania pozostałych 3 szklanek wody. Gdy woda jest gorąca, dodać go do garnka, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Podczas gotowania zupy gotujemy pokrojone w kostkę marchewki w osolonej wrzącej wodzie przez około 3 minuty, a następnie odcedzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WodaWoda
ZupaZupa
4
Po przygotowaniu lekko ostudzić, następnie wyjąć i wyrzucić gałązkę tymianku. Zupę przecedzić na gładką masę w blenderze. Posolić i doprawić pieprzem. Podgrzać, jeśli ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Kadzi zupę do miski, rozrzucić pokrojone w kostkę marchewki i blaty marchew na każdej porcji, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście MarchwiLiście Marchwi
MarchewMarchew
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
ChochlaChochla
6
Przedruk za zgodą Vegetable Literacy: gotowanie i ogrodnictwo z dwunastoma rodzinami z jadalnego Królestwa Roślin, z ponad 300 pysznie prostych przepisów przez Deborah Madison. Copyright © 2013 by Deborah Madison; photographs copyright © 2013 by Christopher Hirsheimer and Melissa Hamilton. Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Deborah Madison jest autorką jedenastu książek kucharskich i jest dobrze znana ze swojej prostej, sezonowej, warzywnej kuchni. Zaczynała w San Francisco Bay Area w Chez Panisse przed otwarciem Greens, a od dwudziestu lat mieszka w Nowym Meksyku. Oprócz pisania i nauczania, pracowała m.in. w zarządach Slow Food International Biodiversity Committee, the Seed Savers Exchange i Southwest Grassfed Livestock Alliance. Aktywnie angażuje się w zagadnienia bioróżnorodności, ogrodnictwa i zrównoważonego rolnictwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZieloniZieloni
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn