Zupa Z Marchwi Imbirowej
Zupa z marchwi imbirowej może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury zupy. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.17 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 169 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka bulionu warzywnego, tymianku, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa marchewkowo-imbirowa-miso i Grochówka, Zupa Marchewkowo-Imbirowa, oraz Zupa Marchewkowo-Imbirowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W ciężkim piecu holenderskim (preferuj żeliwo pokryte porcelaną), na średnim ogniu, dodaj oliwę z oliwek i słodką cebulę.
Posypać solą i potem przez 10 minut, aż zacznie się karmelizować.
Dodać czosnek i imbir i saute przez 2 minuty więcej, uważając, aby nie spalić mieszaninę. Wymieszać w marchew, ziemniaki i kurczaka lub bulion warzywny. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż marchew i ziemniaki są bardzo miękkie, o 15 do 18 protokół. Trzymaj ciepło.
Na małej patelni saute, na dużym ogniu, lekko grzać orzeszki piniowe i odstawić do ostygnięcia.
W małej misce, połączyć jogurt, miód, tymianek i czarny pieprz.
Mikserem na patyku puree mieszaninę marchwi i stopniowo dodawać orzechy piniowe i mieszaninę jogurtu. Przyprawy wyregulować solą i pieprzem, do smaku i podawać natychmiast.
Uwaga kucharza: możesz przygotować zupę 3 lub 4 dni wcześniej, schłodzić i dodać mieszaninę orzechów i jogurtów, gdy będziesz gotowy do podania.