Zupa z marchwi i soczewicy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z marchwi i soczewicy. Ten przepis służy 4. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś marchew, ziemniaki, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa z czerwonej soczewicy i marchwi, Zupa z marchwi i soczewicy, oraz Marokańska Marchewkowa Zupa Z Czerwonej Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 napełnij duży garnek dwoma litrami wody i doprowadzaj do wrzenia.
Dodaj trochę soli, jeśli chcesz (choć tak naprawdę nie musisz).2 marchewki obrać i pokroić w drobną kostkę (nie trzeba być zbyt szczegółowym co do wielkości).3 zagotować połowę marchewki w wodzie. Gdy gotują się, pokroić w kostkę ziemniaki i cebulę.4 gdy marchewki będą miękkie, lekko je rozgnieść.5
Dodaj bulion warzywny i dodaj pozostałe marchewki, ziemniaki i cebulę.
Dodaj teraz także soczewicę.6 ponownie zagotować i gotować powoli, aż warzywa będą miękkie, a soczewica zagęści zupę.7 ciesz się kawałkiem grubego chleba.