Zupa z makaronem i białą fasolą z suszonymi pomidorami
Zupa z makaronu i białej fasoli z suszonymi pomidorami przygotowuje się około 1 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 2,72 dolara za porcję. Jedna porcja zawiera 448 kalorii , 22 g białka i 18 g tłuszczu . Mieszanka cebuli, soli, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogie danie główne. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi go ponownie. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Sałatka z komosy ryżowej i ciecierzycy z suszonymi pomidorami i wiśniami , Pieczone jajka ze szparagami i suszonymi pomidorami oraz Kurczak z suszonymi pomidorami i oliwkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Fasolę opłucz i posortuj; namocz zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odcedź i opłucz fasolę; wylej płyn i odłóż fasolę na bok.
W garnku żeliwnym podsmaż cebulę, marchewkę i koper włoski na oleju, aż zmiękną.
Dodaj czosnek, płatki pieprzu i liście laurowe; smaż 1 minutę.
Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż fasola będzie prawie miękka, około 1 godziny. Dodaj makaron, pomidory, pietruszkę i sól. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu, aż fasola i makaron będą miękkie. Wyrzuć liście laurowe.
Jeśli chcesz, podawaj z serem.