Zupa z kurczakiem i tortillą
Zupa z kurczakiem i tortillą może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 483 kalorie , 21 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 30 minut . 93 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jeśli masz pod ręką awokado, koncentrat pomidorowy, czosnek w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 93% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa z kurczakiem i tortillą z pieczonymi pomidorami , Zupa z kurczakiem i chipsami tortilli oraz Sycąca zupa z kurczakiem i tortillą .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 375 stopni Fahrenheita.
Na początek wymieszaj kmin, 1 łyżeczkę chili w proszku, czosnek w proszku i sól.
Skropić piersi kurczaka 1 łyżką oliwy z oliwek. Następnie posypać 1 łyżeczką mieszanki przypraw. Odstawić resztę mieszanki przypraw.
Piec, aż kurczak będzie całkowicie upieczony, przez 15–20 minut.
Pokrój kurczaka w kostkę i odłóż na bok.
Następnie rozgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym garnku na średnio-wysokim ogniu. Wrzuć cebulę, zieloną i czerwoną paprykę oraz czosnek. Wrzuć łyżkę mieszanki przypraw używanej do przyprawienia kurczaka.
Dodaj odrobinę chili w proszku (około 1/4 łyżeczki) dla ostrości. Mieszaj, aby gotować warzywa, aż zaczną się złocić, około 5 minut.
Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka i pokrojone w kostkę pomidory, wszystko razem z sokiem.
Dodaj bulion z kurczaka, gorącą wodę i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj, aby połączyć składniki i doprowadź mieszankę do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego.
Dodaj odsączoną czarną fasolę. Następnie wymieszaj mąkę kukurydzianą z 1/2 szklanki wody.
Dodaj mieszankę do garnka, a następnie gotuj zupę przez 10 do 15 minut. Spróbuj i dodaj sól lub przyprawy, jeśli to konieczne; pamiętaj, aby nie solić jej zbyt słabo!
Pokrój tortille na paski o szerokości 2-3 cali. Wymieszaj większość z nich z zupą tuż przed podaniem. To sprawia, że zupa tortilla jest zupą tortilla! Wyłącz ogień i przygotuj się do podania. Wlej zupę do miski, a następnie dodaj awokado, czerwoną cebulę, śmietanę, kolendrę i dodatkowe paski tortilli na wierzch. Im więcej dodatków na zupie tortilla, tym lepiej.