Zupa z kurczaka o zapachu cytryny z kulkami Macy Pietruszkowo-szałwiowej
Rosół o zapachu cytryny z kulkami Macy Pietruszkowo-szałwiowej jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 685 kalorii, 50g białka, oraz 39g tłuszczu. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka cytryny, pasternak, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rosół z kulkami Macy, Rosół Z Kulkami Macy, oraz Rosół z kulkami Macy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić kurczaka w dużej misce.
Dodać wrzącą wodę do przykrycia.
Odstawić 2 minuty; dobrze spuścić. Za pomocą małego noża zeskrobaj skórę, aby usunąć tłuszcz powierzchniowy. Spłukać zimną wodą; ponownie odcedzić. Przynieś 5 ćwiartek wody do wrzenia w ciężkim dużym garnku.
Dodaj kurczaka. Powrót do wrzenia, odtłuszczanie zanieczyszczeń . Gotować, aż bulion jest jasne, odtłuszczanie w razie potrzeby i mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Dodaj cebulę, yam, marchew, pasternak i seler. Częściowo przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż kurczak i warzywa będą miękkie, o 1 1/2 godziny.
Do zupy dodajemy koperek i natkę pietruszki; dusimy 3 minuty.
Zdjąć z ognia i odstawić na 1 godzinę. Przecedzić do czystego garnka. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Chill uncovered until cold, then cover and chill.)
Dodać kulki Macy do zupy i nagrzać na średnim ogniu. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Chochla do misek.
Dodaj 1 plasterek cytryny i kulki Macy do każdego.