Zupa z kurczaka i Tomatillo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z kurczaka i Tomatillo. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 361 kalorii, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz Monterey jack, kurczak, pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Rosół Tomatillo, Rosół Pieczony Tomatillo, oraz Zupa Tomatillo z kurczaka z Hominy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyprawić kurczaka solą i pieprzem, a następnie brązowo z obu stron w maśle lub oliwie z oliwek na dużym ogniu w patelni smażonej na tyle dużej, aby utrzymać go w jednej warstwie. Gdy kurczak jest dobrze rumiany, po około 8 minutach od strony skóry i 10 minutach od strony ciała, wyjmij go z patelni i lekko podsmaż cebulę i czosnek w tłuszczu pozostawionym na patelni. (Jeśli tłuszcz się spalił, wylej go i dodaj 2 łyżki świeżego oleju lub masła.)
Powrót kurczaka na patelnię wraz z Tomatillo, jalapeos, i bulion. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu delikatnie, aż kurczak nie będzie twardy w dotyku około 15 minut.
Zdejmij patelnię z ognia, usuń kurczaka i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut.
Usunąć i wyrzucić skórę, zdjąć mięso z kurczaka, pokroić na kawałki wielkości kęsa i wyrzucić kości. Odtłuścić tłuszcz lub pianę, która unosiła się na wierzchu zupy.
Składniki na patelni przerabiać przez młynek do żywności ze średnim dyskiem lub przecedzić w blenderze i przecedzić przez sitko o średniej siatce.
Połączyć puree Tomatillo z kolendry i kurczaka. Cienka zupa z odrobiną bulionu lub wody, jeśli jest zbyt gęsta. Doprawić solą i pieprzem, lub cayenne, jeśli potrzebuje więcej ciepła.
Podawać śmietanę, starty ser lub oba.Sugestie i wariacje czasami dodaję filiżankę ziaren kukurydzy do meksykańskich zup, ponieważ dobrze komponują się z prawie każdym meksykańskim składnikiem. Wystarczy dodać ziarna kukurydzy wraz z Tomatillo i puree mieszaninę razem.
Łuskane i tostowane pestki dyni (filiżanka puree w blenderze z odrobiną zupy, dodana przed odcedzeniem) są również typowo meksykańskim akcentem; nadają zupie charakterystyczny smak, a także sprawiają, że jest znacznie grubsza.
Możesz również poeksperymentować z dodawaniem suszonych chili (patrz rozdział składniki) do zupy na krótko przed podaniem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;