Zupa Z Kurczaka I Ryżu Cajun

Zupa Z Kurczaka I Ryżu Cajun
Zupa z kurczaka i ryżu Cajun może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,78 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 879 kalorii, 68g białka, oraz 53g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, pieprzu, fasoli pinto i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać masło, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Cajun I Ryż, Kurczak Cajun i ryż, oraz Creamy Cajun Chicken & Rice dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka w dużym garnku; zalej wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj liście laurowe, sól, przyprawę do drobiu i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/2 godziny lub do miękkości kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pojemnik (7 Uncji) Posiekanej Cebuli1 Pojemnik (7 Uncji) Posiekanej Cebuli
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Wyjmij kurczaka z bulionu; odstawić do ostygnięcia. Odcedź bulion, odrzucając przyprawy. Odłóż 6 filiżanek bulionu na zupę; zachowaj pozostały bulion do innego użytku. Odtłuścić tłuszcz z bulionu zupy. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, usuń kurczaka z kości; wyrzucić kości. Rozdrobnij i odłóż 3 szklanki kurczaka (zachowaj pozostałego kurczaka do innego użytku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
4
W dużym garnku podsmaż cebulę i seler na maśle, aż cebula będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Dodaj pomidory, sok pomarańczowy, kolendrę, przyprawy i zarezerwowany bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do miękkości warzyw. Dodaj ryż, fasolę i zarezerwowanego kurczaka; podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Cajun w menu? Spróbuj połączyć z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Jednym z win, które można spróbować, jest wino CMS Sauvignon Blanc. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Wino CMS Sauvignon Blanc
Wino CMS Sauvignon Blanc
Wspaniale kanciasty z zielonymi nutami jabłek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn