Zupa z kukurydzy, kiełbasy i papryki
Przepis na zupę z kukurydzy, kiełbasy i papryki można przygotować w około 1 godzinę . Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,14 USD za porcję . Ta przystawka zawiera 289 kalorii , 8 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 89 fanów. Mieszanka masła, gęstej śmietanki, papryki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48% . Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj zupę z kukurydzy i papryki , zupę z pieczonej papryki i kukurydzy oraz zupę z kukurydzy i papryki .
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu rozpuść masło. Smaż cebulę, czosnek i paprykę na maśle do miękkości, od 10 do 15 minut. Dodać bulion, ziemniaki, pieprz i kminek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Połowę kukurydzy włóż do blendera lub robota kuchennego i zmiksuj na gładkie puree. Do zupy wmieszaj puree kukurydziane, pozostałą całą kukurydzę, kiełbasę, mleko i śmietanę. Gotuj jeszcze 20 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling to moje najlepsze typy do Chowdera. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Arrowood Sonoma Chardonnay z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Arrowood Sonoma Chardonnay]()
Arrowood Sonoma Chardonnay
Aromaty delikatnej gruszki i melona mieszają się z cytrusową charakterystyką grejpfruta i cytryny, podczas gdy w podniebieniu dominują aromaty słodkich gruszek w puszkach i melona.Vintage W kieliszku Sonoma County Chardonnay 2000 oferuje przepyszną gamę intrygujących smaków i aromatów. Obładowany owocami, atakuje Cię ze wszystkich stron. Winnica Owoce naszego Chardonnay Sonoma County 2000 pochodzą z trzech wyjątkowych winnic w dolinie rzeki Russian. Każda winnica odzwierciedla swój odrębny terroir i wnosi do wina różne niuanse i cechy. Fermentacja i dojrzewanie Ponieważ owoce rosną w stosunkowo chłodnym klimacie, poddajemy je fermentacji beczkowej i malolaktycznej, aby zrównoważyć rześkie kwasy i nadać winu bogatą i kremową konsystencję. Sur dojrzewa i miesza w beczkach z francuskiego dębu, co dodaje mieszance nuty prażonego dębu i złożoności