Zupa z krewetek i kukurydzy
Zupa z krewetek i kukurydzy jest pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 491 kalorii, 40g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać liście laurowe, krewetki, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 40 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zupa Z Krewetek Kukurydzianych, Zupa Kukurydziana Z Krewetek, oraz Zupa z krewetek i kukurydzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać w seler, szalotki, ziemniaki i kukurydzę.
Dodaj tymianek, liście laurowe, 1/2 łyżeczki soli i kilka mielonych pieprzu i gotuj, mieszając, 3 minuty. Wymieszać z mąką, aż włączone, O 2 protokół. Wymieszać z mlekiem, następnie przykryć i doprowadzić do wrzenia. Odsłaniać, zmniejszyć ogień do średnio niskie i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 6 protokół.
Zdjąć z ognia. Wyrzucić gałązki tymianku i liście laurowe.
Przenieść jedną trzecią mieszaniny do blendera i puree, aż będzie gładka, a następnie powrócić do garnka. Powrót do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Mieszać w krewetki i gotować, aż nieprzezroczyste, o 4 protokół. Doprawić solą. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, wymieszaj do 1 szklanki wody. Podzielić na miseczki i posypać papryką.
Zdjęcia Antonis Achilleos