Zupa z kraba i kukurydzy
Zupa z kraba i kukurydzy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,77 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 14g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ziarna kukurydzy, grudki krabów, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa kukurydziana i krabowa, Zupa kukurydziana z krabem, oraz Zupa z kraba i kukurydzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 2 protokół lub do miękkości.
Dodać kukurydzę i 7 kolejnych składników (kukurydza przez gałązkę tymianku); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Połącz skrobię kukurydzianą i odparowane mleko w małej misce; wymieszaj trzepaczką.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do zupy; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż gruby, mieszając od czasu do czasu.
Dodać grzyby i kraba; usunąć gałązkę tymianku. Chochle do miski zupy; posypać szczypiorkiem, jeśli chcesz.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.