Zupa z klopsikami jagnięcymi (Sopa de Albondigas)
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojej skrzynki z przepisami, Zupa z klopsikami jagnięcymi (Sopa de Albondigas) może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tej potrawy zawiera około 19 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 311 kalorii . Za 2,09 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 6 osób. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga liścia laurowego, mięty, papryczki serrano i kolby kukurydzy. Jest idealny na zimę . Niewielu osobom naprawdę podobało się to latynoamerykańskie danie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 47% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj Albondigas (Zupa z klopsikami) , Ciepła zupa ogórkowa (Sopa De Pepinos) i A Post Thanksgiving „sopa De Tortilla” w celu uzyskania podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz jak wykonać ten przepis.
W dużej misce wymieszaj mieloną jagnięcinę, miętę, sól, pieprz i jajko. Czystymi rękami mieszaj do połączenia składników. Odmierz 1 łyżkę mieszanki mięsnej i uformuj w dłoniach klopsiki.
Uformowane klopsiki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Powinno wystarczyć na 16-18 klopsików.
Rozgrzej olej roślinny w ciężkim rondlu na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj cebulę i koncentrat pomidorowy i smaż, mieszając, aż cebula zmięknie, a koncentrat pomidorowy połączy się z cebulą, zajmie to około 3 minut.
Dodaj seler, kukurydzę i marchewkę.
Smażyć, aż zmiękną, około 2 minut.
Dodaj bulion z kurczaka. Doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj klopsiki jagnięce (albondigas) i liść laurowy. Natnij papryczkę serrano, drobno ją krojąc na pół, uważając, aby nie przeciąć jej całkowicie na pół, i dodaj do garnka. Zmniejsz ogień i przykryj. Gotuj na wolnym ogniu przez 35 minut.
Dużą łyżką zbierz tłuszcz z wierzchu zupy i wyrzuć. Dopraw zupę solą i pieprzem.