Zupa z kiełbasą
Zupa z kiełbasą to danie główne dla 4 osób. Za 1,22 dolara za porcję przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 443 kalorie . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Udaj się do sklepu i kup mąkę, masło, seler i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 44% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Cajun Shrimp Chowder , Chicken Enchilada Chowder i Chicken Sweet Corn and Green Chile Chowder .
Instrukcje
W dużym rondlu smaż kiełbasę, cebulę i seler na średnim ogniu, aż mięso straci różowy kolor; odcedź.
Wymieszaj wodę, ziemniaki i bulion. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut.
Dodaj kukurydzę i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 10 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Tymczasem w małym rondelku rozpuść masło; wmieszaj mąkę i pieprz, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj z mieszanką kiełbasianą.