Zupa Z Kiełbasy Z Soczewicy

Zupa Z Kiełbasy Z Soczewicy
Zupa z kiełbasy z soczewicy jest bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Na 7,01 zł za porcję, ten przepis okładki 72% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 160g białka, 130 g tłuszczu, oraz w sumie 2099 kalorii. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz parmezan, zieloną soczewicę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest świetne. Spróbuj Kiełbasa Zupa Z Soczewicy, Zupa Z Kiełbasy I Soczewicy, oraz Zupa Z Kiełbasy Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce przykryj soczewicę wrzącą wodą i odstaw na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Drenaż.
3
W dużym garnku na średnim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę, por, czosnek, sól, pieprz, tymianek, i kminek przez 20 minut, lub aż warzywa są przezroczyste i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj seler i marchew i saute przez kolejne 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
5
Dodać wywar z kurczaka, pastę pomidorową i osuszoną soczewicę, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, lub aż soczewica są gotowane przez i miękkie. Sprawdź przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
SoczewicaSoczewica
6
Dodać kielbasa i czerwone Wino i gotować na wolnym ogniu, aż kielbasa jest gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
7
Podawać skropione oliwą z oliwek i posypane tartym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
8
Umieścić kurczaki, cebulę, marchew, seler, pasternak, pietruszka, tymianek, koperek, czosnek, sól i pieprz w garnku 16 do 20-quart z 7 kwarty wody i doprowadzić do wrzenia. Przejrzyj powierzchnię w razie potrzeby. Gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny. Przecedzić całą zawartość garnka przez durszlak, odrzucając kurczaka i warzywa, i schłodzić. Odrzuć stwardniały tłuszcz, a następnie zapakuj bulion w pojemniki na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa

Składniki

2Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2Batoniki toffi Heathcały czarny pieprzcały czarny pieprz7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew pokrojona w kostkę (4 do 6 marchewek)marchew pokrojona w kostkę (4 do 6 marchewek)6marchew bez skórki i połówkimarchew bez skórki i połówki7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkę (8 łodyg)seler pokrojony w kostkę (8 łodyg)4łodygi selera z liśćmi, cięte w trzeciełodygi selera z liśćmi, cięte w trzecie7kilogramykurczakikurczaki4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Francuska zielona soczewica (polecane: du Puy)Francuska zielona soczewica (polecane: du Puy)20gałązkiświeży koperekświeży koperek20gałązkiPietruszka zwyczajna, świeżaPietruszka zwyczajna, świeża15gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone12 łyżeczki czosnku w proszkumielone świeże liście tymiankumielone świeże liście tymianku1Głowaczosnek, nieobrany i pokrojony w 1/2 przekrojuczosnek, nieobrany i pokrojony w 1/2 przekroju2Duże goździkiłyżka mielonego czosnkułyżka mielonego czosnku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kiełbasa, pokrojona w 1/2 długości i pokrojona w plasterki o grubości 1/3 calakiełbasa, pokrojona w 1/2 długości i pokrojona w plasterki o grubości 1/3 cala12 łyżeczki czosnku w proszkuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane pory, tylko białe i jasnozielone części (2 Pory)posiekane pory, tylko białe i jasnozielone części (2 Pory)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek plus dodatkowo do porcjioliwa z oliwek plus dodatkowo do porcji3largescebula nieobrana i ćwiartkacebula nieobrana i ćwiartka10krewetki i żyłkiŚwieżo starty parmezan, do serwowaniaŚwieżo starty parmezan, do serwowania4pasternak nieobrany i pokrojony w 1/2, opcjonalniepasternak nieobrany i pokrojony w 1/2, opcjonalnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calawino czerwone wytrawne lub ocet winny czerwonywino czerwone wytrawne lub ocet winny czerwony9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula żółta pokrojona w kostkę (3 duże)cebula żółta pokrojona w kostkę (3 duże)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia93
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn