Zupa Z Kiełbasy Z Soczewicy

Zupa Z Kiełbasy Z Soczewicy
Zupa z kiełbasy z soczewicy jest bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Na 7,01 zł za porcję, ten przepis okładki 72% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 160g białka, 130 g tłuszczu, oraz w sumie 2099 kalorii. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz parmezan, zieloną soczewicę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest świetne. Spróbuj Kiełbasa Zupa Z Soczewicy, Zupa Z Kiełbasy I Soczewicy, oraz Zupa Z Kiełbasy Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce przykryj soczewicę wrzącą wodą i odstaw na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Drenaż.
3
W dużym garnku na średnim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę, por, czosnek, sól, pieprz, tymianek, i kminek przez 20 minut, lub aż warzywa są przezroczyste i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodaj seler i marchew i saute przez kolejne 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
5
Dodać wywar z kurczaka, pastę pomidorową i osuszoną soczewicę, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, lub aż soczewica są gotowane przez i miękkie. Sprawdź przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
SoczewicaSoczewica
6
Dodać kielbasa i czerwone Wino i gotować na wolnym ogniu, aż kielbasa jest gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
7
Podawać skropione oliwą z oliwek i posypane tartym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
8
Umieścić kurczaki, cebulę, marchew, seler, pasternak, pietruszka, tymianek, koperek, czosnek, sól i pieprz w garnku 16 do 20-quart z 7 kwarty wody i doprowadzić do wrzenia. Przejrzyj powierzchnię w razie potrzeby. Gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny. Przecedzić całą zawartość garnka przez durszlak, odrzucając kurczaka i warzywa, i schłodzić. Odrzuć stwardniały tłuszcz, a następnie zapakuj bulion w pojemniki na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce

Składniki

2warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2warzywo (np. szpinak)cały czarny pieprzcały czarny pieprz7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew pokrojona w kostkę (4 do 6 marchewek)marchew pokrojona w kostkę (4 do 6 marchewek)6marchew bez skórki i połówkimarchew bez skórki i połówki7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkę (8 łodyg)seler pokrojony w kostkę (8 łodyg)4łodygi selera z liśćmi, cięte w trzeciełodygi selera z liśćmi, cięte w trzecie7kilogramykurczakikurczaki454papryka habaneroFrancuska zielona soczewica (polecane: du Puy)Francuska zielona soczewica (polecane: du Puy)20gałązkiświeży koperekświeży koperek20gałązkiPietruszka zwyczajna, świeżaPietruszka zwyczajna, świeża15gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone1porcja startego parmezanumielone świeże liście tymiankumielone świeże liście tymianku1Głowaczosnek, nieobrany i pokrojony w 1/2 przekrojuczosnek, nieobrany i pokrojony w 1/2 przekroju2Duże goździkiłyżka mielonego czosnkułyżka mielonego czosnku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony454papryka habanerokiełbasa, pokrojona w 1/2 długości i pokrojona w plasterki o grubości 1/3 calakiełbasa, pokrojona w 1/2 długości i pokrojona w plasterki o grubości 1/3 cala1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2Spód: okruszki z herbatników grahamRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane pory, tylko białe i jasnozielone części (2 Pory)posiekane pory, tylko białe i jasnozielone części (2 Pory)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek plus dodatkowo do porcjioliwa z oliwek plus dodatkowo do porcji3largescebula nieobrana i ćwiartkacebula nieobrana i ćwiartka10krewetki i żyłkiŚwieżo starty parmezan, do serwowaniaŚwieżo starty parmezan, do serwowania4pasternak nieobrany i pokrojony w 1/2, opcjonalniepasternak nieobrany i pokrojony w 1/2, opcjonalnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2Spód: okruszki z herbatników grahamwino czerwone wytrawne lub ocet winny czerwonywino czerwone wytrawne lub ocet winny czerwony9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula żółta pokrojona w kostkę (3 duże)cebula żółta pokrojona w kostkę (3 duże)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia93
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn