Zupa Z Kasztanowego Kopru Włoskiego
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Zupa z kasztanowego kopru włoskiego może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz bulion z kurczaka, szalotkę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zupa z kasztanów i kopru włoskiego, Zupa kasztanowo-Koprowa z chutneyem jabłkowo-orzechowym, oraz Koper włoski & kasztan bochenek z żurawiną relish.
Instrukcje
Grubo posiekać kasztany, rezerwując 1/3 szklanki do dekoracji.
Gotować szalotkę i pory w 2 łyżkach masła w 5-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż prawie cała ciecz odparuje, około 1 minuty. Wymieszać z koprem, bulionem, kasztanami (bez dekoracji) i wodą, a następnie dusić, pod przykryciem, 20 minut. Wymieszać w pół na pół i lekko ostudzić.
Przecier mieszamy partiami w blenderze, aż będzie gładki, przenosząc do miski (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Powrót zupy do garnka i doprowadzić do gotować, rozcieńczając wodą w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem.
Podczas gdy zupa jest podgrzewanie, ciepła pozostałe 4 łyżki masła w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie sauté zastrzeżone kasztany z solą i pieprzem do smaku, stale mieszając, aż chrupiące i masło jest rumiane, o 4 protokół.
Podawać zupę posypaną kasztanami i skropioną rumianym masłem.