Zupa z kalafiora wędzonego z grzybami i chrupkami z szynki

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z kalafiora dymnego z grzybami i chrupkami z szynki. Jedna porcja zawiera 465 kalorii, 22g białka, oraz 33g tłuszczu. Na $4.05 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką pieprz, kalafior, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa kalafiorowo-Pasternakowa z chrupkami Buraczanymi, Jedwabista zupa kalafiorowa z chrupkami parmezanu, oraz Pikantna, Dymna, Kremowa Zupa Kalafiorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść kalafior na 13-na 9-calowej blasze do pieczenia w jednej warstwie. Wymieszać z 3 łyżkami oliwy z oliwek, 2 1/2 łyżki octu sherry, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i pimentón.
Przenieść do piekarnika do pieczenia, podrzucając w połowie, do miękkości i rumiane, 35 do 40 protokół.
Podczas gotowania kalafiora dodaj grzyby, rozmaryn, tymianek, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i pozostały 1 łyżka octu sherry do średniego, bezpiecznego w piekarniku naczynia do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem, wrzucić do połączenia i przenieść do piekarnika do pieczenia, aż płyn odparuje i pieczarki są ładnie rumiane, 25 do 30 minut
Na innej blasze do pieczenia wyłożonej folią i spryskanej sprayem do gotowania, umieść pokrojoną szynkę w jednej warstwie. Spryskać stronę skierowaną do góry cienką powłoką sprayu do gotowania i umieścić w piekarniku do chrupkości, o 10 protokół.
Z piekarnika wyjąć kalafior, grzyby i szynkę. Rozmaryn i tymianek należy wyrzucić i przykryć grzybami, aby były ciepłe.
Przełożyć kalafior do blendera.
Dodać mleko i pulse połączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie puree, aż będzie gładka, dodając dodatkowy płyn, aby stworzyć gładką, kremową zupę. W razie potrzeby podgrzej zupę w dużym garnku po wymieszaniu.
Zupę z chochli układamy w poszczególne miseczki, udekorowujemy chrupką szynką i grzybami.